Spring til indhold

Center for Familiesundhed ansætter ny pædagogisk udviklingskonsulent og Theraplay-terapeut

Tanja Vejsnæs er ny pædagogisk udviklingskonsulent hos Center for Familiesundhed. Hun skal blandt andet arbejde med Theraplay®-familieterapi, støttet og overvåget samvær samt supervision af plejefamilier.

Hos Center for Familiesundhed er vi glade for at kunne byde velkommen til en ny kollega i form af Tanja Vejsnæs.

Som pædagogisk udviklingskonsulent og certificeret Theraplay®-terapeut skal Tanja løfte opgaver indenfor blandt andet Theraplay®-familieterapi, supervision af plejefamilier, støttet og overvåget samvær samt børn- og ungeområdet generelt.

Børne- og ungeområdet som omdrejningspunkt

Tanja er uddannet socialpædagog og familieterapeut og har gennem hele sin karriere bevæget sig inden for børn- og ungeområdet, herunder familiepleje.

Hun har blandt andet været en del af et videncenter-projekt for plejefamilier i Svendborg Kommune og arbejdet som pædagogisk-psykologisk konsulent i Faaborg Kommunes PPR-område, ligesom hun er uddannet Theraplay-terapeut fra Theraplay-instituttet i Chicago.

Senest har hun i en årrække været faglig leder i virksomheden Familiebehandling Fyn.

En hjælpende hånd i ryggen

Nu var tiden kommet til nye udfordringer hos Center for Familiesundhed.

”Jeg synes, det er en fagligt spændende opgave at skulle være med til at videreudvikle og styrke Center for Familiesundheds ydelser indenfor børn- og ungeområdet. Vi skal være den hjælpende hånd i ryggen for de familier, som af den ene eller den anden årsag trænger til at komme ind på rette spor, og den udvikling ser jeg meget grund til at understøtte,” siger Tanja.

En legende terapiform

Theraplay er en terapiform, der giver mulighed for at reparere på helt tidlige traumer såsom omsorgssvigt. Målgruppen er især mindre børn, men det kan også anvendes på børn op til teenagealderen.

”Theraplay er i sin grundessens en legende terapiform, fordi leg er barnets naturlige element for at lære. Og dermed kan man på en nænsom og glædesfuld måde arbejde på at reparere de svigt, som barnet har oplevet,” forklarer Tanja.

Theraplay som terapiform bliver mere og mere udbredt rundt omkring i landets kommuner. Læs mere om Theraplay og evidensbaseret familiebehandling her: https://centerforfamiliesundhed.dk/boerne-og-ungeomraadet/behandling-og-traening/familiebehandling/

Læs også artiklen fra Sjællandske Nyheder